torsdag, februari 25, 2010

Niklas Wikegård DO-anmäld på uppdrag av "jämställdhetskonsulent"

Sveriges Televisions ishockeykommentator Niklas Wikegård drog härförleden på sig feministernas vrede i och med att han kritiserade damkronornas tarvliga spel i vinter-OS. En mamma till en damkrona anmälde nämligen Wikegårds kritik av damkronorna till diskrimineringsombudsmannen. Mammans förklaring till aktuell DO-anmälan fick mig att höja en aning på ögonbrynen.

Aftonbladet:

"Hon menar att SVT:s expertkommentator Niklas Wikegård är orättvis i sin bedömning av spelarna och att han är ointresserad av damhockey, och sedan en jämställdhetskonsulent uppmanat henne att anmäla till DO – diskrimineringsombudsmannen – gör hon nu så."

"...och sedan en jämställdhetskonsulent uppmanat henne att anmäla..." Jämställdhetskonsulent? Vem ska vara "jämställdhetskonsulent" och vad ska en sådan person göra? Vem ska bekosta "jämställdhetskonsulenternas" verksamhet? Såg vi i och med Aftonbladets artikel prov på en ny yrkestitel i syfte att legitimera genusmygel med statsbidrag? Ja, med största säkerhet. Sanna mina ord, inom en överskådlig framtid torde vi överösas med jämställdhetskommissarier i form av "jämställdhetskonsulenter".

Aftonbladet:
Niklas Wikegård DO-anmäld

3 kommentarer:

Magnus sa...

Haha ... tyckte att Aftonladets artikeln var riktigt roligt. :)

Problemet är att det inte kostar något att anmäla till DO. Man kan anmäla precis vad som helst. Har man tur driver DO fallet vidare eller lyckas få till en förlikning - och man får pengar på kontot. Lägger DO ned ärendet så är det tråkigt, men det har och andra sidan inte kostat något.

En person anmälde till DO att han inte fick låna böcker på biblioteket på grund av att han inte var svensk medborgare. I det fallet arbetade DO fram en förlikning där den aktuella kommunen fick betala anmälaren 60 000 kronor.
Så jag har full förståelse att folk anmäler vad som helst. Det kostar ju inget och man kan bara vinna.

Anonym sa...

Wikegård uttrycker sig ofta svinaktigt och det är bara bra om någon anmäler honom för vad som helst!

Christian sa...

Men herregud vad det ska daltas i det här landet... =(
"Wikegård uttrycker sig ofta svinaktigt" - say what?
Om du med det menar att han ofta öppet säger JOBBIGA SANNINGAR, så... ja.
Wikegård behövs i ett i övrigt milt medhårsstrykande SVT. Damkronorna har gjort en menlös OS-turnering, och då ska dom också tåla kritik.
Tror nån att de kanadensiska, amerikanska eller finska hockeydamerna skulle kommit lindrigare undan ifall de underpresterat? Nope.
Att anmäla Wikegård för att han gjort sitt jobb - kommenterat och kritiserat - är bara en riktigt pinsam handling. Och stackars dotter...