onsdag, februari 16, 2011

Genuspedagogik, ett gigantisk experiment på barn

I Sveriges Televisions program Vetenskapens värld sänds för närvarande en programserie med namnet "In i vårt psyke". I programseriens tredje avsnitt intervjuas psykiatriprofessor Mikael Landén vid Karolinska Institutet angående psykiatrins hemska historia av övergrepp på människor i samband med psykiatriska studier. I slutet av intervjun tillfrågas Landén om vilka av dagens experiment vi må skämmas för om femtio år. Vilket experiment nämnde Landén apropå morgondagens psykiatriska övergrepp? Ett genusexperiment såklart, se nedan.

Mikael Landén, professor i psykiatri, Karolinska Institutet:

"Vi har i Sverige en väl utvecklad organisation för att programmera barns hjärnor som sker i stor skala och det kallar vi ju dagis och skola. Och där sker ju sådana experiment i stor skala hela tiden och det kallas då för pedagogik. Det kan ju ha jättestora positiva konsekvenser. Det kan ju vara så att vi blir mer fria i våra könsroller om vi nu pratar om det här med genusdagis. Det kan ju också bli så att vi blir mer osäkra. Vem vet? Men det är ju ett gigantisk experiment som sker."

Psykiatriprofessor Mikael Landén beskrev alltså genuspedagogik som ett gigantiskt psykiatriskt experiment på barn. Ni borde ha ovanstående uttalande i åtanke nästa gång genuspedagogik lyfts fram som Guds gåva till mänskligheten av feministiska besserwissers.

Sveriges Television:
In i vårt psyke, del 3 av 3.

Karolinska Institutet:
Mikael Landén

Tidigare inlägg i samma tema:
Simpsonsk genuspedagogik
Feminister i alla partier, förenen eder!

Inga kommentarer: