torsdag, augusti 16, 2012

Helt rätt att bevilja Julian Assange asyl

Ryktet om mitt medlemskap i Feministiskt initiativ är betydligt överdrivet. Jag vill efter två och en halv månaders bloggtorka ta tillfället i akt att kommentera Julian Assanges asyl i Ecuador.

Ecuador beviljade som väntat Julian Assange asyl. Man förhindrade därigenom även en förmodad svensk utlämning till USA. Radikalfeministen Claes Borgström grät under eftermiddagen och kvällen ut i pressen med anledning av Ecuadors beslut i asylfrågan.

Claes Borgström:

"– Att ge Julian Assange asyl är att missbruka asylinstrumentet. Han ska överlämnas till Sverige och medverka i rättsproceduren – konstigare än så är det inte. Att han under vägen lyckats dupera en regering är djupt olyckligt." 

Missbruka asylinstrumentet? Tvärtom. Sverige skulle med största säkerhet gå USA:s ärenden genom att låta utlämna Assange. Ni minns väl Egyptenavvisningen då Sverige utlämnade två egyptier på amerikansk begäran? Egyptierna flögs av personal från amerikanska säkerhetstjänsten till Egypten. Beslutet fattades av Sveriges dåvarande utrikesminister Anna Lindh efter hot om amerikansk handelsblockad mot Sverige. Claes Borgströms feministkumpan Thomas Bodström gick i fallet med fildelningssajten The Pirate Bay amerikanernas ärenden genom att i egenskap av justitieminister försäkra USA om att vidta åtgärder mot TPB. Hot om handelsblockad låg enligt uppgift till grund för rättsväsendets tillslag mot The Pirate Bay.

Ecuador beviljade med all rätt Julian Assange asyl. Sverige skulle aldrig förmå tillförsäkra Assange en rättvis rättegång, inte i Sverige och än mindre i USA. På Olof Palmes tid vågade Sverige höja rösten ute i stora, vida världen, men inte i Mona Sahlins, Stefan Löfvens, Carl Bildts och Fredrik Reinfeldts Sverige. I dagens Sverige torde en svensk minister tvärtom på begäran från USA simma hela vägen över Atlanten för att slicka USA i arslet.

Läs även min artikel med titeln "Irmeli Krans, i Statsfeminismens hemliga tjänst?" om polisen som upprättade polisanmälan mot Assange gällande sexualbrott och hennes koppling till radikalfeministerna i Feministiskt initiativ, se länk nedan. Läs gärna också min artikelserie om rättsprocessen mot artisten Tito Beltran. Beltran dömdes för en över åtta år gammal våldtäkt utan att ett enda bevis förevisades vare sig domstolen eller allmänheten.
Feminismens infiltration av Sveriges rättsväsende torde vid sidan av Sveriges undfallenhet gentemot USA utgöra ett skäl att bevilja Assange asyl.

Wikipedia:
Egyptenavvisningarna

Sveriges Television:
USA bekräftar Pirate Bay-samtal

Dagens Nyheter:
Claes Borgström: Plågsam väntan för mina klienter
Wikileaks: Ett modigt beslut av Ecuador

Expressen:
Sveriges slår tillbaka efter Ecuadors kritik
Assange får asyl - här är hans tre möjligheter
Brittiska UD:s svar på asylbeskedet från Ecuador
Borgström: Assange är en ynkrygg

Sveriges Radio:
Claes Borgström: "Det är otroligt beklagligt"
Assange beviljas asyl i Ecuador

Svenska Dagbladet:
Assange får asyl i Ecuador
Advokaten: "Vi hade räknat med asyl"

Sydsvenskan:
Julian Assange – Detta har hänt

Göteborgs-Posten:
Julian Assange får asyl i Ecuador
Brittiska UD: "Vi är besvikna"

Tidigare inlägg i samma tema:
Irmeli Krans, i Statsfeminismens hemliga tjänst?
Thomas Bodström ljög om Monica Dahlström-Lannes

3 kommentarer:

A nonym sa...

Sedan lär det vara första gången en EAW utfärdas för ett förhör, likabehandling är tydligen inget som gäller i rättssverige.

Här sparkar han på sitt liggande offer
"Att begära dem utlämnade ser han inte som ett realistiskt alternativ.
– Så går det inte till. Sådant där håller vi på med när det är allvarliga brott - som mord."

Anonym sa...

Bra skrivet. Hoppas Julian går fri. Han gjorde sig till en enkel måltavla, vilket jag kan tycka är dumt, men han ger ju USA en match i alla fall. Pinsamt att vara svensk. "– Först och främst är det här ett oacceptabelt försök att från Ecuador att stoppa den svenska rättsprocessen. I den ecuadorianska utrikesministerns tal fanns flera grova anklagelser mot det svenska rättssystemet som vi starkt måste tillbakavisa." -UD:s presschef, Anders Jörle. Som vanligt, utan källor eller hänvisning till vad dessa "grova anklagelser" innebär.. och varför skulle det vara ett försök från Ecuador att stoppa den svenska rättsprocessen. Processen är idiotisk, han står anklagad för våldtäkt mot två kvinnor som erkänt haft frivillig sex med honom. För det andra är det väl inget Ecaudor gör för att på något sätt jävlas med Sverige, som Jörle verkar antyda. Vafan liksom.

Magnus sa...

Assange gör tyvärr en helt riktig bedömning när han utgår från att 1)han inte kan räkna med en hederlig rättegång i Sverige, 2)den svenska regeringen (och dess nickedockor till jurister) är ryggradslösa kråkor gentemot USA och mycket väl kan utlämna honom dit, 3) att även om han inte skulle utlämnas så skulle en dom för våldtäkt utfärdad av svenska talibandomare och påhejad av en grumlig nyfeministisk lobby kunna användas för att karaktärsmörda honom. Svenska domstolar slira5r ordentligt när det gäller våldtäkt och sexualbrott och det finns en stark posse här som dels kör argumentet "våldtäkt är det när kvinnan säger att det kändes som våldtäkt" (solklart cirkelbevis) även om det var flera månader efteråt, dels ser det som ett politiskt mål att fler män ska dömas för våldtäkt.

Sverige blir allt mer av bananrepublik på de här områdena och det är tråkigt att DN inte inser det. Folk som Karin Olsson och Maria Sveland är bara megafoner.