måndag, januari 28, 2008

Expressen om Feministiskt initiativs bidragsfusk

Expressen vaknade slutligen till liv och publicerade en artikel om Feministiskt initiativs ohederliga partistöd. Såväl Gudrun Schyman som delegationens Gerd Engman försvarade partiets- och delegationens bidragsfusk.

Gudrun Schyman:

"Jag kan förstå om det verkar förvirrande. Men stommen och fundamentet för oss är feministisk folkbildning och därpå följande aktivism. Sedan står det i våra stadgar att vi kan ta parlamentariska initiativ. Det går inte att klassificera oss som antingen eller, säger Feministiskt initiativs talesperson Gudrun Schyman."

Vilken politisk smörja. Vem försökte Schyman lura genom att babbla om "parlamentariska initiativ"? Inte mig i alla fall.

Gerd Engman:

"Vi i delegationen funderade mycket på det här, men kom fram till att vi inte kunde neka dem ett bidrag. Texten i förordningen var skriven på ett sätt som gjorde att det inte gick att undanta Feministiskt initiativ. De har all rätt till pengarna, säger delegationens ordförande Gerd Engman till Expressen."

Inte gick att undanta Feministiskt initiativ? Så delegationens regelverk hindrade stöd till endera annan organisation? Vilken konstig regel, man måste skänka pengarna till Fi, trots att delegationens bidrag inte fick utgå till ett parti. Engman hade i alla fall civilkurage nog att begära en omprövning av delegationens direktiv. Vad svarade Sveriges jämställdhetsminister Nyamko Sabuni? Om man ska tro Engman så svarade Sabuni ingenting. Kära läsare, vi kan nu beskåda radikalfeministernas maktmissbruk från första parkett. Vi kan också utan minsta problem genomskåda feministernas påstådda könsmaktsordning och tal om patriarkat, ty ovanstående vittnade snarare om ett matriarkat.

Expressen:
FI får statsbidrag - för att inte vara ett parti

Tidigare inlägg i samma tema:
Feministiskt initiativs bidragsfusk

Inga kommentarer: