fredag, september 18, 2009

Kors i taket hos Kristdemokraterna

Kors i taket! Vad ska man säga om Kristdemokraternas utspel om feminismen på sistone? I gårdagens upplaga av Dagens Nyheter angrep Göran Hägglund feminismen i hårda ordalag. Jag måste erkänna att Hägglunds utspel verkligen föll mig i smaken. En imponerande insats av Kristdemokraternas ordförande att inte tiga still om statsfeminismens infiltration av statsmakten. Hägglund lyfte till och med fram feminismens samhällsomstörtande väsen och uttryckte sin oro gällande Sveriges demokrati. Äntligen!

Måhända ska man tolka Kristdemokraternas kämpaglöd som valfläsk i ett sista desperat försök att vända partiets nedåtgående trend i opinionsmätningarna. Partiet vek sig i frågan om samkönade äktenskap, men tycks nu vara på väg att återfå gammal god form. Kristdemokraterna måste dock även börja motverka statsfeminismens ockupation av Sverige och inte bara uttala fina ord om feminismens fördärv.

Idag välkomnade Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren Anna Anka till partiet! Inte nog med att Anka hälsades välkommen, Sjögren lovordade även hennes insats i jämställdhetsdebatten med nedanstående ord.

Lennart Sjögren:

"Jag tycker att det är intressant att hon driver den här linjen, att man som kvinna - eller man - själv har rätten att bestämma hur man ska leva. Hon sticker ju in handen i ett getingbo, i ett tabubelagt ämne som uppenbarligen provocerar många. Jag tycker att det är bra för den politiska debatten."

Väl talat! Svensk antifeminism synes mobilisera. I sinom tid torde vi vara redo att gå till attack. Missförstå mig inte, men nu måste vi visa prov på tålamod och rusta oss väl. Rom byggdes inte på en dag.

Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson hälsade inte Anka välkommen till "nya" Moderaterna.

Magdalena Andersson:

"Hon är välkommen att ansöka om medlemskap om hon skulle vilja det. men hon skulle nog inte känna sig speciellt hemma med de värderingar hon har."

Någon förvånad? Ett parti vars ordförande syntes flamsa omkring på Pridefestivalen iklädd baseballkeps flankerad av blåmålade gaysmurfars utmanande dans torde inte förmå lösa landets problem med statsfeminismen i alla fall. Att partiets partisekreterare Per Schlingmann dessutom försvarade genusindoktrinering av förskolebarn torde inte utgöra en förmildrande omständighet.

Expressen:
KD: Anna Anka är välkommen till oss
”Sveriges radikala elit har blivit den nya överheten”

Tidigare inlägg i samma tema:
Moderaternas Per Schlingmann vill indoktrinera alla barn i genusvetenskap
Nya Moderaterna på Prideparad
Schyman i Expressen, vem annars?
Anna Anka, Sveriges främsta opinionsbildare?

Inga kommentarer: