tisdag, januari 12, 2010

Liza Marklund bluffade om Sveriges våldtäktsstatistik

Expressen publicerad härförleden ännu en krönika signerad Sveriges feministiska lögnhals Liza Marklund. Marklund skrev i vanlig ordning om feminism och Marklund ljög likaså i vanlig ordning. Visserligen torde Marklunds trovärdighet vara i princip obefintlig alltsedan Gömdaskandalen, men en anmärkning gällande Marklunds senaste falskspel torde trots allt vara på sin plats. Marklund försökte i sin senaste krönika blåsa liv i våldtäktsfrågan. Med "våldtäktsfrågan" menas alltså feministernas försök att rasera landets rättssäkerhet genom att med feministisk härskarteknik snedvrida våldtäktsdebatten. Minns väl kammaråklagare Rolf Hillegren som i en debattartikel i Svenska Dagbladet vågade trotsa feministernas yppandeförbud och uttala sig i våldtäktsfrågan. Hillegrens utspel sågs inte med blida ögon av feministerna och Hillegren blev föga förvånande svartmålad i massmedia med anledning av att han vågade ta ton i våldtäktsfrågan.

Tillbaka till Marklund och hennes senaste falskspel i Expressen. Marklund angav en kraftig ökning av antal anmälda våldtäktsfall som ett skäl till en förändrad inställning gällande våldtäkt från rättssamhällets sida.

Liza Marklund:

"Antalet anmälda våldtäkter har fördubblats på 20 år, under 2008 var de 5446 stycken (en ökning med 15 procent mot året innan). Av dessa gick 1515 till åtal. 260 gärningsmän fälldes."

"Antalet anmälda våldtäkter har fördubblats på 20 år...". Marklund försökte förmedla en bild av en kraftig ökning av antal anmälda våldtäktsfall. Marklunds syfte torde vara att via ovanstående statistik legitimera hennes efterföljande krav på att rättssamhället måste prioritera våldtäktsmål i en större utsträckning. Låt oss bringa lite klarhet i Marklunds vinklade statistik. En sökning i Brottsförebyggande rådets arkiv gav en viktig delförklaring till våldtäktsstatistikens ökning.

Brottsförebyggande rådet:

"Antalet polisanmälda våldtäkter, både fullbordade och försök, ökade med 32 procent – från cirka 2 600 till närmare 3 500. Den kraftiga ökningen under året kan i stor utsträckning förklaras av den lagändring som trädde i kraft den 1 april 2005. Lagändringen innebär att en del gärningar som tidigare rubricerades som sexuellt utnyttjande, nu bedöms som våldtäkt. På motsvarande sätt kan lagändringen troligen också förklara minskningen med 18 procent av antalet anmälningar av sexuellt tvång och utnyttjande."

Ovanstående delförklaring till våldtäktsstatistikens kraftiga ökning undvek Marklund givetvis att påtala i sin debattartikel. Marklund torde vara väl medveten om statistikens bakgrund, ändock valde hon att inte överhuvudtaget nämna ökningens kanske viktigaste förklaring. Vi såg prov på samma lömska taktik i samband med att Marklund felciterade Mikael Ryings forskningsrapport vid namn Utvecklingen av dödligt våld mot kvinnor i nära relationer. Missa inte mitt avslöjande gällande Marklunds lögn om Ryings rapport, se länk nedan.

Hur länge ska Liza Marklund tillåtas desinformera medborgarna och samtidigt sprida radikalfeministisk propaganda i svensk kvällspress? Expressen borde omgående sluta upp med att publicera feministisk propaganda signerad Sveriges feministiska lögnhals Liza Marklund.

Expressen:
Ett slag mot rättssamhället

Brottsförebyggande rådet:
Lagändring viktig förklaring till ökning i våldtäktsstatistiken

Tidigare inlägg i samma tema:
Liza Marklund, en feministisk lögnhals!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÅNEJ Liza Marklund SA FEL!
HON LJÖG FÖR SVENSKA FOLKET.

Du, jag tror att du ska vara glad att någon drar upp den här frågan, fallen HAR ökat på sista tiden och gått ner i åldrarna . Det är förjävligt , men istället väljer du att peka ut ett fel ( i en svensk kriminalromansförfattares statistik, inte en forskares ) och börja ranta om den.

Har du en dotter?

Unknown sa...

@Anonym: En svensk kriminalromanförfattare som uttalar sig i svensk media. Om du betvivlar hennes kompetens i den här frågan borde du också vara emot att hon utger sig som sakkunnig i pressen. Om John har en dotter är irrelevant, vi diskuterar ju om saker stämmer eller inte, det finns ingen gråzon där. Ingen vill ha ett samhälle där döttrar går och är rädda för män i allmänhet, helt i onödan. Att kalla Liza för lögnare i sammanhanget är att ta i, det är klart. Hon uttrycker att hon har svårt att ta åt sig uppgifter som strider mot hennes världsbild och det kallas för kognitiv dissonans. Det är helt mänskligt, men olyckligt när det är opinionsbildande. Slå upp det, jag rekommenderar alla människor som är intresserade av självutveckling att läsa lite om det, det är mycket insiktsgivande.