måndag, mars 08, 2010

Kvinnors överordning och mäns underordning

I dagarna publicerades två intressanta inlägg i svensk press. I Aftonbladet framförde Elise Claeson en obkväm sanning i och med att hon avslöjade samhällets verkliga maktfördelning. Claeson beskrev männens underställda position och kvinnornas oerhörda makt i samhället.

Elise Claeson:

"Det här pratar vi sällan om; det passar inte in i den feministiska ordningen över hur Sverige är. Den säger att kvinnor är maktlösa, eftersom vi inte sitter i börsbolagens styrelser och ledningsgrupper. Att ha makt i hemmet och familjen är ingen riktig makt, eftersom makt över människor inte är lika viktigt som makt över pengar. Eftersom mannen ofta tjänar mest har han alltid makten, även i hemmet. Tror feministerna."

På tal om att vara överordnad. Även Svenska Dagbladet publicerade en läsvärd artikel i vilken kvinnornas avgörande maktinflytande analyserades. Kvinnornas stöd till socialismen möjliggjorde nämligen Sveriges vänsterpolitiska utveckling i modern tid. En majoritet av alla män sympatiserade tvärtom med högerblocket. Vem fick sista ordet i svensk politik? Vem torde vara överordnad vem i svensk politik? Vad vill feministernas få oss att tro?

Aftonbladet:
Därför behöver män leka med andra män

Svenska Dagbladet:
Kvinnor till vänster män till höger

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite kul att läsa abkontots kommentarer om kvinnor i historien, man tycker nog att en historiker bör ha läst såpass att kvinnansroll som hemmets härskarinna uppenbarat sig :)

Anonym sa...

Vad är världens härskare mot ''hemmets härskarinna'' ?