tisdag, mars 09, 2010

Nour El Refais feministiska människoförakt

Jag ska i ärlighetens namn säga att Nour El Refai överraskade mig i positiv bemärkelse då hon medverkade i Sveriges Radios program "Sommar". Refai gav trots sin feministiska attityd intryck av att vara en i grund och botten tämligen begåvad ung tjej. Hon drömde som barn om att bli författarinna, men någonting gick snett i hennes tidiga ungdom och hon slutade som feminist.

Ett gott skratt sägs förlänga livet. Må så vara, men ett hånskratt må tvärtom riskera att förkorta inte bara en, utan många människors liv. En konsekvens av att förlöjliga en folkgrupp torde vara att indirekt undergräva andra människors rätt till liv. Man ska inte underskatta humorns betydelse i syfte att legitimera mänskliga övergrepp. Man ska inte acceptera en komikerns föraktfulla skämt, även om skämtet i fråga legitimeras av samhällets acceptans gällande manshets.

Tillbaka till Nour El Refai. I en video hörs Nour El Refai säga "helst skulle jag vilja att alla män förflyttades från jordens yta". Refais utspel ska förefalla vara ett skämt och i videon syns ingen mindre än Feministiskt initiativs talesman Gudrun Schyman hånskratta åt skämtet. Låt mig göra en liknelse. Vad skulle ni säga om någon person uttalade ett skämt innehållande frasen "helst skulle jag vilja att alla judar förflyttades från jordens yta". Lägg därtill ljudet av en skrattande nazist. Kul, inte sant?

YouTube:
Nour El Refai och Gudrun
Nour El-Refai

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Varför detta feministhhat som din sida uttrycker?

Jag tycker att feminism i viss mån har gått överstyr, men när män helt ärligt kommer och klagar på feminister är det minst lika illa. Se dig om i världen, vilka är det som ställer till mest besvär? Det är iallafall inte kvinnorna.

Det finns inget att förlora på jämställdhet, om man inte är man förstås

Anonym sa...

PS: Att jämföra med nazism var nog lite... Dumt?

Tänkt lite själv, skulle världen vara en bättre plats utan män? Jag skulle nog faktiskt vilja säga det.
Ett kön som har ett sådant enormt behov av att förtrycka det andra, vilken plats har det -egentligen- i vårt samhälle?

John Berg sa...

Anonym:

"Ett kön som har ett sådant enormt behov av att förtrycka det andra, vilken plats har det -egentligen- i vårt samhälle?"

Kön? Du skrev nog fel. Du menade feminister? Låt mig omformulera budskapet.

"Feminister som har ett sådant enormt behov av att förtrycka andra, vilken plats har feministerna -egentligen- i vårt samhälle?"

Fråga inte mig.

Anonym sa...

@ A mfl

Är det konstigt att så många människor har svårt att kalla sig feminister när det är en Samhällsfrånvänd ideologi som inte värnar om människan. En cynisk och oempatisk ideologi.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sekt

Det finns Feminism, homosim och nu Maskulism www.maskulinism.se

Alla får väl rymmas på samma yta! En falsk agenda från feministernas sida om sk jämställdhet och jämlikhet finns.
Den är avsöjad och fortsätter att bli kritiskt bevakade och granskad.Inte minst med fallet Julian Assange där Sveriges Rättssäkerhet som styrs av Politik har strålkastaren på sig.