lördag, december 25, 2010

Sakine Madon om #prataomdet i Expressen

Sakine Madon skrev en läsvärd artikel i Expressen om Johanna Koljonens Twitter-kampanj #prataomdet.

Sakine Madon:

"Riktiga våldtäktsberättelser varvas med historier som "min lärare tog mig och min klasskompis på ryggen". En del handlar om att berättaren inte sagt ifrån, trots att han eller hon borde ha gjort det. Då handlar det inte längre om sexuella övergrepp, utan om usel självkänsla.
Gränser suddas ut och allvarliga trakasserier beblandas med anekdoter om slemmiga mediechefer som "tror att de kan få sex när de vill"."

Koljonens feministiska kampanj syftade med största säkerhet till att åstadkomma en sammanblandning av begrepp som våldtäkt, sexuellt ofredande, sexuellt tvång och negativ sexuell erfarenhet i största allmänhet. Feministernas mål torde vara att åstadkomma en glidning i gränsdragningen mellan sexualbrott och negativ sexuell erfarenhet och därigenom i än större utsträckning än idag omintetgöra landets rättssäkerhet i sexualbrottsmål.

Sakine Madon:

"En annan flitig jämställdhetsdebattör, advokaten Claes Borgström, sa nyligen apropå våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange att folk kan ha svårt förstå att de utsatts för sexuella övergrepp.
"Det är ett stort problem i vårt samhälle och det kan vara svårt att bedöma vad som hänt om man inte är jurist." (8/12 Aftonbladet).
Uttalandet är märkligt, eftersom övergrepp tolkas subjektivt och ibland är svårbedömda. Vad får Borgström att tro att han vet bättre än de inblandade?"

Varför ska Borgströms feministiska besserwisser-attityd ligga till grund för medborgarnas tolkning av olika upplevelser i livet?

Expressen:
Sakine Madon: Prata om det men utan offerkoftan

Tidigare inlägg i samma tema:
Sanningen om #prataomdet

Inga kommentarer: