torsdag, april 14, 2011

Om Lunds universitets radikalfeminist Tiina Rosenberg

Mina trogna läsare torde vara väl införstådda med Tiina Rosenbergs frispel i tid och otid. I en artikel i tidningen Kemivärlden Biotech redogjorde Sindra Peterson Årsköld, docent i biokemi, för ett av Rosenbergs alla okontrollerade raseriutbrott, se länk nedan. Utbrottet ägde enligt artikeln rum i samband med att Rosenberg skulle redogöra för Lunds universitets nya genusindoktrinering.

Sindra Peterson Årsköld:

"För två år sedan blev jag utskälld av Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och tidigare frontfigur i FI. Hon skulle presentera genuscertifieringen som hon har utvecklat, som ska göra Lund till ett mer jämlikt lärosäte. Föredraget ingick i en omfattande ledarskapsutbildning, och publiken bestod av trettio intresserade akademiker med ledarskapsuppdrag på olika nivåer. Hon inledde seminariet otydligt, och efter en kort stund räckte min bordsgranne, en man från Lunds tekniska högskola, upp handen. Hon tystnade och vände sig mot honom; han tolkade detta som att han fått ordet och ställde en fråga. Det skulle han inte ha gjort. Med blixtrande ögon vrålade hon: Du är man, jag är kvinna, och därför håller du käften! Hon fortsatte därefter att ömsom skälla ut, ömsom förolämpa hela gruppen, oprovocerat och osammanhängande, i hela 45 minuter. Det var fruktansvärt obehagligt. Jag har aldrig sett ett sådant hat.
Den episoden var en väckarklocka för mig. Vem är de egentligen, de som lagt beslag på jämställdhetsbegreppet? Är det säkert att genusvetarna vet vad som gagnar kvinnor i alla discipliner? Hur ser genusvetenskapen ut egentligen?"

Lunds universitets ledning borde erbjuda Rosenberg någon form av hjälp. Hon tycks inte riktigt vara vid sina sinnes fulla bruk, så att säga. Läs mer om Rosenbergs eskapader i genusvärlden via nedanstående länksamling.

Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift:
Kemist & feminist? Javisst! Men bespara mig genuscoacherna.

Tidigare inlägg i samma tema:
Tiina Rosenbergs frispel på Lunds universitets promoveringsmiddag
Tiina Rosenbergs sanslösa försvarstal med anledning av hennes frispel på Lunds universitets promoveringsmiddag
Fi:s Tiina Rosenberg och Antifascistisk Aktion
Kommunistiska Partiet Marxist-Feministerna
Feministiskt initiativs Susanne Linde om Tiina Rosenberg

Inga kommentarer: